woensdag 18 april 2012

Maart van de Vrouw Nieuwsbrief 2012

Projekta organiseerde dit jaar wederom de Maart van de Vrouw, een maandlang focus op de maatschappelijke positie van vrouwen in Suriname. Deze tweede editie stond in het teken van het CEDAW verdrag en de vooruitgang die Suriname heeft geboekt in het nakomen van haar internationale verplichtingen op het gebied van vrouwenrechten en gendergelijkheid: de lange weg nog te gaan voor we inderdaad kunnen spreken van echte gendergelijkheid.

In deze maand organiseerde Projekta een reeks openbare discussies, verzorgden wij gratis gendertrainingen en vulden onze blog met extra berichten over het thema. Op radio en TV werd gender awareness materiaal uitgezonden dat Projekta ontwikkelde met financiƫle ondersteuning van de Nederlandse Ambassade te Paramaribo. Via de blog Zo werd ook de aandacht gevraagd van het algemeen publiek voor verschillende aspecten van gender en gendergelijkheid.

Op de laatste dag van de Maart van de Vrouw, presenteerde Projekta de “Maart van de Vrouw Nieuwsbrief 2012” aan het publiek. Hierin wordt de situatie van Surinaamse vrouwen op verschillende gebieden beschreven. 

De PDF versie van de nieuwsbrief (1.8MB) kunt u hier downloaden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten