vrijdag 31 oktober 2014

Terugkomdag basistraining projectschrijven (ABCS-programma)

Gisteren was de terugkomdag van de Basistraining Projectschrijven, die is gehouden als onderdeel van het ABCS-programma (Actieve Burgers door Cultuur & Sport). Deze was ongeveer twee weken nadat de deelnemers hun projectvoorstel hebben gepresenteerd aan een panel van deskundigen op het gebied van fondsen. De zes organisaties die de eindstreep hebben gehaald n.l. NAKS, VHJI, Sangh Parivaar, Stg.Lobi, Hollandse kamp en de YAM hebben toen rechtstreeks van mensen die dagelijks projectvoorstellen beoordelen, vernomen welke onderdelen goed zijn uitgewerkt en welke verder uitgewerkt moeten worden.

Bij de terugkomdag, werden de wekelijkse training, de tussentijdse begeleiding en hun eindpresentatie werden geƫvalueerd. De deelnemers waren blij met de kennis die zij hebben opgedaan tijdens de training, maar meer nog met de persoonlijke begeleiding die elke organisatie kreeg bij het tot stand komen van hun projectdossier. De aanbevelingen van het panel tijdens de eindpresentatie van de projectvoorstellen werden uitgebreid besproken.


Ook werd Sergio Jubithana van Hollandse Kamp in het zonnetje gezet vanwege zijn inzet tijdens de training. Sergio was gedreven om het uiterste uit de kan te halen en zo een goed projectvoorstel voorstel te produceren  welke ingediend kon worden.“Dit was voor mij nieuw, elk onderdeel vond ik belangrijk".

De organisaties gaan onder begeleiding van Projekta door met het indiening klaarmaken van hun projectvoorstellen. 

Volgend maand starten wij met de aanmeldingen voor de 2e groep deelnemers voor het ABCS-programma. Jeugdleiders bij buurt sport- en cultuurorganisaties die zich willen registreren , kunnen e-mailen naar projekta@sr.net.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten