woensdag 12 augustus 2015

Internationale Dag van de Jeugd

Jongeren kijken kritisch naar de oorzaken van
problemen in hun gemeenschap
Vandaag staat de wereld stil bij het belang van de stem van jongeren. Zeker wanneer het gaat om duurzame ontwikkeling, is participatie van jongeren meer dan een waardevolle bijdrage. Het is een vereiste.

Er wordt gekeken naar welke acties van het Actieplan
zijn uitgevoerd
“In this landmark year, as leaders prepare to adopt a bold new vision for sustainable development, the engagement of youth is more valuable than ever. At this critical moment in history, I call on young people to demand and foster the dramatic progress so urgently needed in our world.” - Ban Ki-moon, secretaris-generaal van de Verenigde Naties.

PROJEKTA focust zich al een aantal jaar op jongerenparticipatie. In verschillende ontwikkelingsprogramma’s werken wij aan de capaciteitsversterking van jongeren en organisaties die werken voor en met jongeren.

Er wordt druk geoefend met interviewen
Alles wordt gefilmd voor de documentaire
Sinds een aantal weken zijn wij weer druk aan het werk in Moengo. De dienstverleners van het Moengo Netwerk en jongeren voorzien wij van training op het gebied van monitoring en rapportage van beleid dat betrekking heeft op jongeren. In 2014 heeft PROJEKTA in samenwerking met hen het ‘Actieplan voor Jongeren in Moengo’ opgesteld. Bijna een jaar na dato is het tijd om met de betrokkenen te kijken of wat er toen afgesproken is, ook daadwerkelijk uitgevoerd wordt. Middels creatieve methoden van monitoring leren de deelnemers van de trainingen hoe zij hun ervaring kunnen delen en mening kunnen laten horen. 
De jongeren worden bijvoorbeeld getraind in het afnemen van interviews, met als doel een documentaire te maken van de ontwikkelingen van, en het werk voor en met jongeren in Moengo.
In de volgende blogberichten kunt u meer lezen over ons werk met jongeren:

Ook de dienstverleners van het Moengo Netwerk buigen
zich over het Actieplan


Lees hier meer over het thema van de Internationale Dag van de Jeugd van dit jaar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten