vrijdag 31 juli 2015

Sophia’s Lust jongeren dromen van hun toekomst


Op woensdag 29 juli had PROJEKTA een bijeenkomst met zo’n 20 jongeren van Sophia’s Lust. Daarbij spraken zij over de problemen die zij ervaren en de oplossingen die zij graag zien. De meest genoemde problemen zijn geweld, drop-outs, een gebrek aan sport- en recreatie, en tienerouders.

Veel van de problemen herleiden de jongeren terug aan het gebrek aan sport- en recreatiemogelijkheden, omdat die mogelijkheden zouden kunnen bijdragen aan een ander soort vorming dan ze op school meekrijgen, en ook een bezigheid zijn voor verveelde jongeren.

 De resultaten van deze en andere bijeenkomsten worden bij elkaar gebracht in een voorgesteld actieplan van de jongeren zelf, waarin zij aangeven wat ze graag veranderd willen zien in Sophia’s Lust. Dit voorstel zal besproken worden met de volwassenen die er voor moeten helpen zorgen dat de acties worden uitgevoerd: de mensen van de RGD, de wijkkantoor van Sociale Zaken, de Politiepost, en anderen, maar ook de medewerkers van verschillende Ministeries.

PROJEKTA werkt namelijk sinds eind 2013 nauw samen met UNICEF om een deel van het ‘Integraal beleidsplan voor kinderen en adolescenten’ op een duurzame manier uit te voeren. Dit beleidsplan is ontwikkeld onder leiding van de ‘Presidentiële werkgroep integraal kinder- en jeugdbeleid’. Binnen dit raamwerk worden de werkzaamheden van de diverse ministeries gebundeld en wordt het prioritiseren van de activiteiten begeleid. Er zijn hiervoor twee pilot-gebieden uitgekozen: Moengo en Sophia’s Lust.


PROJEKTA is betrokken geweest bij het pilot-project in Moengo, waarbij het Moengo Actieplan voor Jongeren is gemaakt, en het Moengo Netwerk van Dienstverleners voor Adolescenten is opgestart. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten