vrijdag 24 april 2015

Start “Van idee naar project: projectschrijftraining”

Meer dan 50 personen gaven zich op voor “Van idee naar project: projectschrijftraining”, een van de vele activiteiten binnen het programma “Actieve Burgers door Cultuur en Sport” (ABCS). Er waren zoveel aanmeldingen, dat wij een selectie moesten maken. Bij deze selectie is niet alleen gekeken naar het type organisatie, maar ook het project dat zij beogen uit te voeren. Het ABCS-programma heeft als doel het vergroten van de beleving van het recht op sport en cultuur. Voor PROJEKTA is het belangrijk dat de organisaties en de projecten die zij uit zullen voeren, bijdragen aan dit doel.

Een grote diversiteit aan organisaties neemt deel aan de training, waaronder Stichting Bont en Blauw, Matoekoe, Sport Xperience, Stichting Seiryoku, Naks en Stiwewa. In totaal zullen 32 personen de komende weken werken aan het uitwerken van 21 projectideeën.

De training duurt vijf weken en zal worden afgesloten met een presentatie van de projectvoorstellen  aan een panel van experts – mensen die dagelijks te maken krijgen met het beoordelen van projectvoorstellen. De training is bedoeld om organisaties de basisonderdelen van een projectvoorstel bij te brengen. Elke week wordt er een nieuw onderdeel behandeld, zoals 'Probleemanalyse' en 'Begroten'. Deelnemers werken aan de hand van hun projectidee het onderdeel van die week uit als huiswerk.

Het ABCS-programma wordt in samenwerking met de International Sports Alliance (ISA) en de Nederlandse Ambassade uitgevoerd. Deze eerste trainingsavond was extra bijzonder, omdat wij bezoek kregen van de ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden, Ernst Noorman en zijn vrouw Henneke IJkelenstam. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten