dinsdag 23 juni 2015

Met het Surinaamse Rode Kruis op bezoek in Brokopondo

Hendrik Fonkie van Suralco spreekt de zesde klas van de EBG-school te Tapoeripa motiverend toe
Gisteren was PROJEKTA op bezoek in Brokopondo. Samen met twee medewerkers van het Surinaamse Rode Kruis en twee medewerkers van ‘Community Relations’ van Suralco bezochten we drie basisscholen. Dit veldbezoek maakt deel uit van de oriëntatiefase van het in te dienen project van het Surinaamse Rode Kruis bij de Alcoa Foundation. Het gaat om een rampenplan voor basisscholen. Zowel aan leerkrachten als leerlingen zal spelenderwijs geleerd worden hoe te reageren en handelen in het geval van een calamiteit of ramp. 
Het Surinaamse Rode Kruis legt hun project uit op O.S. Brokopondo
In februari riep de Alcoa Foundation organisaties op om projectideeën in te dienen bij PROJEKTA. Normaal gesproken worden projectvoorstellen rechtstreeks ingediend bij de afdeling ‘Community Relations’ van Suralco. Zij ontvingen echter vaak projectvoorstellen die niet aan de voorwaarden van de Alcoa Foundation voldoen, waardoor organisaties en gemeenschappen in de gebieden waar Suralco werkt, vaak onvoldoende gebruik konden maken van de mogelijkheid om projecen financieel te laten ondersteunen. PROJEKTA is vanwege haar ruime kennis en ervaring met het werken met gemeenschapsorganisaties en het uitvoeren van soortgelijke programma’s, door de Alcoa Foundation gevraagd om de potentiële aanvragers te trainen en begeleiden in het proces van projectaanvraag, -uitvoering en –rapportage.

Risico-analyse van het schoolterrein van de EBG-school te Tapoeripa
In totaal dienden 75 organisaties uit Paramaribo, Para, Brokopondo en Moengo gezamenlijk 98 projectideeën in. Inmiddels zijn we een aantal fases verder. De Alcoa Foundation heeft recentelijk zes organisaties geselecteerd die door mogen voor de laatste ronde van indienen. Het Surinaamse Rode Kruis is hier één van. 

Ook op de EBG-school te Balingsoela wordt het project uitgelegd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten