vrijdag 16 november 2018

Een financieel plan voor een duurzame schooltuin

Op zaterdag 10 november is de vierde bijeenkomst gehouden van de schooltuingroepen, ook wel beheerstructuren genoemd, in het kader van het project ‘Schooltuinen voor onderwijs, ondernemerschap en life skills’. In totaal zijn er binnen dit door ALCOA Foundation gefinancierde project vijf schooltuinen in Para, Brokopondo en Marowijne worden opgezet, uitgebreid en/of gerenoveerd. Projekta is de uitvoerder van dit project.

Tijdens deze vierde bijeenkomst hebben de groepen, bestaande uit leerkrachten, schoolleiders, oudercommissieleden en vertegenwoordigers van gemeenschapsorganisaties, gewerkt aan de financiële aspecten rondom het beheer van de tuin.

Alle vijf de groepen hadden vóór de vakantie als huiswerk gekregen om een jaarplan, een begroting en een wervingsplan voor het schooljaar 2018-2019 te maken. Deze begrotingen zijn besproken en waar nodig hebben de groepen individueel delen van elkaars begrotingen opgenomen in hun eigen begrotingen.

Daarna volgde het uitwerken van de vraag: hoe komen we aan het geld om onze mooie plannen uit te voeren? Hierover is gesproken en als opdracht heeft elke groep haar eigen wervingsplan uitgebreid met ideeën die tijdens deze sessie zijn opgedaan.

Tot slot is op de bijeenkomst het vastleggen, monitoren en verslaan van de financiën behandeld. Iedere groep kan dit op haar eigen manier invullen zolang het maar duidelijk, consequent en transparant is. Daarnaast moet voor iedereen duidelijk zijn wat de afspraken zijn over de financiën én moeten ze zich daaraan houden.

Financiën is een taai en niet altijd enthousiasmerend onderwerp, maar o zo belangrijk. Vandaar ook dat de aanwezigen toch met positieve energie en enthousiasme hebben gewerkt aan hun plannen. Nu is het belangrijk dat de plannen worden omgezet in specifieke acties, zodat de tuin nog mooier en duurzamer wordt gemaakt.

Klik op onderstaande links voor meer informatie:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten