vrijdag 30 november 2018

Van het een in het ander: Community Dance Fitness trainers opgeleid, start Aerobics training.

De serie van trainers/coaches voor community sportactiviteiten in touwtjespringen, straatvoetbal, dance fitness en aerobics is met het verzorgen en afronden van de dance fitness training aangevuld. Dit is de eerste fase in het project ‘Community Sport voor Inclusiviteit en Gendergelijkheid’ waarbij we coaches opleiden voor sporten die toegankelijk zijn voor meisjes en jongens, en die op een eenvoudige manier, met beperkte middelen, opgestart kunnen worden in een buurt of omgeving.

In het weekend van 10 en 11 november was het de buurt van onze Dance Fitness deelnemers om hun deelname aan de reeks van sporttrainingen af te ronden. In het weekend ervoor hebben de deelnemers van touwtjespringen en straatvoetbal de training reeds afgerond middels het verzorgen van een demo les.


Uiteindelijk hebben 6 deelnemers de eindstreep van de Dance Fitness training bereikt. Na zondag zijn de volgende 6 organisaties een Dance Fitness trainer rijker: C.V. Wakabo uit Hollandse Kamp, Sangh Parivar Suriname, Buurtorganisatie Pontbuiten, Jeugd Rode Kruis, Santosstars en Ispeak.
De trainers Cherish Heymans was zeer tevreden met de participatie van de deelnemers gedurende het Dance Fitness trainingstraject. Voor de afronding, welke bestond uit het ontwerpen en verzorgen van een demo les bestaande uit een warming-up, dans naar keuze en een cool-down waren de verwachting daarom ook hoog gespannen.


Alle deelnemers hebben aan deze verwachtingen voldaan. Bij elk van de demolessen was de personal touch van de deelnemers te merken. Bij de een was dit te merken aan de muziekkeuze, bij de ander kwam het tot uiting in de gekozen danspasjes, en de unieke manier van het geven van instructies.
De nieuwbakken community dance fitness trainers zijn voornemens om in januari van start te gaan met het verzorgen van trainingen in de verschillende buurten en wijken.


Het daaropvolgend weekend van 17 eb 18 november, is de sporttrainingen aerobics gestart. Deze training is de laatste in de reeks van sporttrainingen voor community organisaties. De deelnemers die het eerste trainingsweekend hebben doorlopen zijn afkomstig uit het jongerenbestuur van Hollandse Kamp, Stichting Abrabrokie Beekhuizen Saron en Omgeving (ABSO), Jeugd Rode Kruis, Buurtorganisatie Pontbuiten (BUPO), Ispeak en Big Five Foundation.

Door de trainer Cherish Heymans is er een strak trainingsprogramma in elkaar gezet, om ook deze groep deelnemers startklaar te maken voor het verzorgen van Aerobics sporttrainingen binnen hun community.

Het programma ‘Community Sport voor Inclusiviteit en Gendergelijkheid’ is een partnerschap tussen Projekta, de Nederlandse Ambassade in Suriname en ISA (International Sport Alliance). Het vormt samen met het programma ‘Hear Us Now’, gefinancierd door de EU, een tweejarig traject van versterking van gemeenschapsorganisaties om gendergelijkheid te bevorderen en geweld tegen te gaan, o.a. middels sport en cultuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten