donderdag 18 februari 2016

PROJEKTA verzorgt training Projectmanagement

Van vrijdag 22 tot en met zondag 24 januari 2016 verzorgde PROJEKTA een training Projectmanagement aan Stichting Vonzell, Green Heritage Fund Suriname, het Surinaams Rode Kruis, de Women in Business Foundation en het Centrum voor Landbouwkundig Onderzoek in Suriname (CELOS). Deze organisaties hebben voor het jaar 2016 een subsidie ontvangen van de ALCOA Foundation om projecten uit te voeren op het gebied van ondernemerschap, milieubewustzijn, het ontwikkelen van milieustandaarden, en gemeenschapsveiligheid.
PROJEKTA werd vorig jaar namelijk door de ALCOA Foundation gevraagd om een algemene projectontwerp- en schrijftraining te verzorgen aan een brede groep non-profit organisaties, om zo ervoor te zorgen dat er kwalitatief betere projectvoorstellen, die een grotere kans op goedkeuring hadden, werden ingediend bij de Foundation. Van alle afgeronde en ingediende projectvoorstellen, kwamen die van deze vijf organisaties succesvol door het proces.
En nu was het dus tijd om al die plannen die een jaar geleden zijn gemaakt, te evalueren en aan te passen waar nodig. De training Projectmanagement draaide namelijk om het vertalen van het projectdossier naar gedetailleerde stappenplannen en werkbudgetten. Verder is de nadruk gelegd op het belang van duidelijke interne procedures, secuur financieel management, en kregen de deelnemers praktische monitoring-tools mee.
Ook wisselden organisaties kennis en ervaring uit over hoe zij omgaan met veel voorkomende uitdagingen bij het uitvoeren van projecten, zoals het afhaken van deelnemers en andere betrokkenen de juiste coaching methodes kiezen, en het projectteam gemotiveerd houden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten