woensdag 7 oktober 2015

ABCS-film in de maak

Dwight Warsodikromo van VHJI, ABCS-deelnemer van
het eerste uur.
"Op welke manier heeft jouw organisatie gebruik kunnen maken van de trainingen binnen het ABCS-programma?" Dit is een van de vragen die gesteld werd aan de deelnemers die deel uit maken van 'Actieve Burgers door Cultuur en Sport', een onwikkelingsprogramma dat Projekta uitvoert in samenwerking met de Nederlandse ambassade en de International Sports Alliance (ISA). 

Ook het jongerenbestuur van Hollandse Kamp is
er sinds de start van het programma bij.
Vorige week interviewde Sharda Ganga de deelnemende sport-, cultuur- en buurtorganisaties over hun ervaringen: "Wat heb je de afgelopen anderhalf jaar geleerd?" "Wat is er veranderd binnen de organisatie?" "Wat wil je je nog leren?" Niet al deze vragen zijn even gemakkelijk te beantwoorden. Het werd voor veel van de sport- en cultuurleiders dus zweten geblazen in de zaal van Naks, waar de opnames gemaakt werden. 

Sangh Parivar Suriname (SPS) heeft ook veel geleerd
tijdens de trainingen.
De interviews werden vastgelegd door Steven Leeflang. In samenwerking met Projekta maakt hij een film over het ABCS-programma. Deze film is onderdeel van onze Openbare Rapportage, welke zal plaatsvinden op 14 oktober 2015.

Aangezien Projekta transparantie en participatie hoog in het vaandel heeft, nemen wij de feedback van de deelnemers zeer serieus en kijken wij ook kritisch naar de (voorlopige) resultaten van het programma. Een verslag hiervan wordt, samen met de film, gepresenteerd tijdens de Openbare Rapportage. 
Daarnaast zullen wij deze dag beleidsvoorstellen presenteren op het gebied van 'Sport en Cultuur voor ontwikkeling', Deze zijn in samenwerking met sport-, cultuur- en buurtorganisaties opgesteld tijdens een intensieve workshop over dit thema (internationaal beter bekend als sport for development en culture for development). 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten