zaterdag 10 oktober 2015

Jongeren uit Sophia's Lust filmen er op los

We bekijken samen de met mobiele telefoons gemaakte 
filmpjes van de jongeren
"Goedemiddag kijkeraars. Vandaag gaan wij kijken naar hoe men vuil opspaart, en dat is niet goed", zegt een jongen wijzend op de overvolle en vuile goten langs de straten van Sophia's Lust.

A
ls ware documentaire-makers leiden de jongeren van Sophia's Lust ons rond door hun buurt. Een groep van ongeveer tien jongeren is in de grote vakantie druk aan de slag gegaan met het filmen van hun directe leefomgeving. Niet alleen hun dagelijks leven, zoals het doen van de afwas, of het vlechten van haren, is vastgelegd. Met name de gebreken en situaties die zij als problematisch ervaren hebben zij met hun mobiele telefoon gefilmd.

De filmfragmenten van de jongeren van Sophia's Lust zullen samen met de filmfragmenten van jongeren van Moengo deel uit maken van de docu-film 'Door de ogen van de jongeren'.

Naast het maken van een informatieve docu-film, waarin de toeschouwer een inkijkje krijgt in het leven van deze jongeren, is het filmen voornamelijk een instrument voor de jongeren om de dienstverleners die (zeggen te) werken voor jongeren "in de gaten te houden".

PROJEKTA werkt namelijk sinds eind 2013 nauw samen met UNICEF om een deel van het ‘Integraal beleidsplan voor kinderen en adolescenten’ op een duurzame manier uit te voeren. Dit beleidsplan is ontwikkeld onder leiding van de ‘Presidentiële werkgroep integraal kinder- en jeugdbeleid'. Binnen dit raamwerk worden de werkzaamheden van de diverse ministeries gebundeld en wordt het prioritiseren van de activiteiten begeleid.

Meer over PROJEKTA’s werk in Moengo en Sophia’s Lust vindt u hier:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten