maandag 31 oktober 2016

25 POTENTIËLE ONDERNEMERS KLAARGESTOOMD

Vandaag verscheen op dWT Online het onderstaande bericht over de ondernemerschaps-beurs in Para van afgelopen weekend. Deze beurs vormde de afsluiting van het het trainingstraject dat Vonzell en Women in Business met behulp van een grant de internationale Alcoa Foundation hebben kunnen uitvoeren. 
Lees hier meer over de door de Alcoa Foundation gefinancierde projecten en de rol van Projekta in deze. 

25 POTENTIËLE ONDERNEMERS KLAARGESTOOMD

31/10/2016 05:24 - Milton Hubard
Een cursist die heeft deelgenomen aan de ondernemerstraining in Para toont haar certificaat. Foto: Stefano Tull  

ONVERWACHT - Women in Business Suriname en Stichting Vonzell hebben in de afgelopen maanden getoond dat organisaties met gelijke doelen ook door samenwerking tot goede resultaten kunnen komen. De organisaties, die beide gericht zijn op het stimuleren van ondernemerschap, hebben zaterdag namelijk een training voor ondernemers in Para afgesloten. Aan 25 participanten werd een certificaat uitgereikt en zij mochten tegelijk tijdens een beurs, hun product tentoonstellen.
"En het was een succes. Dus samenwerken kan", reageert voorzitter Marion Stekkel van Women in Business Suriname. Zij legt uit dat de samenwerking is voorgesteld door financier Alcoa, waar beide organisaties een vrijwel gelijkluidend project hadden ingediend. Stekkel is erg tevreden met het resultaat van de training, maar ook de gepresenteerde producten. Zowel Women in Business Suriname als Stichting Vonzell vindt dat er nog veel gedaan moet worden aan educatie voor ondernemers in Suriname.
Women in Business Suriname en Stichting Vonzell zijn gedurende het hele proces begeleid door Stichting Projecta. Charissa Berrenstein van Projecta legt uit dat Alcoa al geruime tijd merkt dat er te weinig aanvragen voor financiering binnenstromen. "En de aanvragen die wel worden gedaan zijn van slechte kwaliteit", zegt Berrenstein. Alcoa heeft Stichting Projecta daarom benaderd om begeleiding te verzorgen aan organisaties om succesvol een aanvraag in te dienen bij Alcoa.
Projecta heeft hen vervolgens geholpen de plannen te schrijven, die in te dienen, het beschikbaar gesteld geld te beheren en adequaat te rapporteren. De stichting zal hen ook assisteren bij het indienen van het eindverslag. De ondernemers in Para zijn gedurende acht maanden versterkt in ondernemerschaporiëntatie. Tenslotte zijn de ondernemers onderricht in het opstellen van een leidraad voor het schrijven van een businessplan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten