woensdag 7 juni 2017

Beleidsmonitoring: wat is beloofd en wat is echt gedaan?

Vlak voor de verkiezingen van mei 2015 presenteerde het Burgerinitiatief voor Participatie en Goed Bestuur (afgekort: BINI) haar beleidsprioriteiten in het document “Voor Onze Toekomst". De afgelopen periode hebben wij gekeken naar welke van onze prioriteiten door de Regering en de Overheid zijn meegenomen in hun plannen en wat daarvan in uitvoering is, of reeds is uitgevoerd. Daarnaast keken wij ook naar de uitvoering van diverse beleidsvoornemens (verbonden aan onze thema’s) die de Regering kenbaar maakte in o.a. het Ontwikkelingsplan 2012-2016, de Regeringsverklaring, de begrotingen van Ministeries, en de Jaarredes van 2015 en 2016, of via de media.

De rapportage, gegroepeerd rond de thema’s waar BINI zich over buigt, beslaat globaal de periode vanaf het aantreden van deze Regering (augustus 2015) tot december 2016. De thema’s die wij hebben gevolgd zijn Kinderrechten, Vrouwenrechten en Gendergelijkheid, Rechten van Inheemse en Tribale Volken, Milieu, Gezondheidszorg, Onderwijs, Goed Bestuur, Sport en Jongeren, en Decent Work. Het rapport geeft uiteraard geen totaalbeeld van de uitvoering van alle Regeringsprogramma’s, maar wij willen hiermee een aanzet geven tot een traditie van transparantie en rekenschap. Wij hopen u te mogen verwelkomen bij de presentatie van het eerste  BINI- Beleidsmonitoringrapport

Datum:            Vrijdag 16 juni
Tijd:                 19.00-21.00 uur (inloop 18.30 uur)
Plaats:             Courtyard by Marriott, Palm AB
Let op: Er zijn een beperkt aantal plaatsen. De toegang is gratis, maar registratie vooraf is verplicht. U kunt zich aanmelden tot donderdag 15 juni, via de telefoonnummers 439924/ 439925 of per mail op projekta@sr.net.

Klik hier voor de brochure met hoofdpunten "Voor Onze Toekomst"
Klik hier voor het volledige document "Voor Onze Toekomst"

Het Burgerinitiatief voor Participatie en Goed Bestuur (BINI) is een collectief van maatschappelijke organisaties en individuele burgers die een rechtvaardige maatschappij voorstaan, waarin de mens en menselijke waardigheid centraal staan, en de beleving en waarborging van de rechten van alle burgers het uitgangaspunt is voor het handelen van de Regering, het Bedrijfsleven, en de Civil Society zelf. Aan het Burgerinitiatief neemt een groot aantal maatschappelijke organisaties en individuele burgers deel, die allen jarenlange expertise bezitten op hun werkgebied zoals Projekta, VES (Vereniging van Economisten in Suriname), VSB (Vereniging Surinaams Bedrijfsleven), VIDS (Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname), Tropenbos International Suriname, Green Heritage Fund Suriname (GHFS), Stg Projekten Christelijk Onderwijs Suriname, Stg Onderwijs EBGS, Stg Ultimate Purpose, Women’s Rights Centre, Vrouwen Parlement Forum, LGBT Platform Suriname, Stas International, Global Shapers Paramaribo, Universiteitsinstituut Kinderrechten (UK), Foundation for Human Development, WWF Suriname, Bureau voor de Dienstverlening van NGO’s, Nationale Vrouwenbeweging, Monique Essed-Fernandes, Antoon Grunberg, Fenna Walhain, Hans Lim A Po, Aroen Gangaram Panday, Camille Essed, en Nancy del Prado.
De thematische werkgroepen van BINI zijn: Democratie, Goed Bestuur en Rechtsstaat; Milieu; Financieel-Economische en Monetaire Ontwikkeling; Kinderrechten; Gender; Rechten van Inheemsen en Tribale Volkeren; Fatsoenlijk Werk; Onderwijs; LGBT rechten, Gezondheid; Sport en Jongeren; en Ruimtelijke Ordening.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten