donderdag 10 juli 2014

Start tweede fase "Actieve Burgers door Cultuur en Sport" programma

    
Voor deelnemers van het Actieve Burgers door Cultuur en Sport programma is de tweede fase van het programma gestart met een weekend vol trainingen. De deelnemers hebben gedurende dit weekend, o.l.v. gasttrainer Chantal Karsters gewerkt aan het samenstellen van een eenvoudig trainingsplan voor de doelgroep. De verschillende jaarplannen zijn naar boven gehaald, en de deelnemers hebben in het weekend gewerkt aan het opstellen van een begroting en draaiboek voor een activiteit naar keuze uit hun jaarplan. Verder hebben ze de haalbaarheid van de activiteit op basis van een SWOT analyse getoetst. De activiteiten waar men voor koos waren uiteenlopend van aard, van unieke fundraisingsevenementen tot aparte trimlopen, van dansvoorstellingen  tot een voetbaltrainingskamp.

Tijdens het weekend is er een rollenspel gedaan, waarbij deelnemers hun evenement moesten pitchen aan het projectteam. Het projectteam was tijdens het rollenspel een donor die overtuigd moest worden van het financieren van de activiteit. Het werd al gauw duidelijk voor de deelnemers dat aandacht vragen voor iets waar ze gepassioneerd over zijn niet eenvoudig is.
In de komende periode zal er binnen het programma gewerkt worden aan de afronding van de begroting en de planning van de verschillende evenementen. In de pijplijn zitten o.a. de cursus projectschrijven, strategische sessie met organisatiebesturen, en een technisch trainingskamp.

Zijn de organisaties binnen het programma nog relatief onbekend? Ook daar zullen wij ons dit jaar op focussen. Publiciteit geven aan het evenement waar de deelnemers nu aan werken vormt onderdeel van de begeleiding binnen het programma. Maar ook door organisatiefolders en een filmpje van de activiteiten van de organisaties zal nader kennis worden gemaakt met de organisaties binnen het programma.
De deelnemers en het projectteam kijken vol enthousiasme uit naar de komende activiteiten binnen het programma. 

Aan de 2e sessie namen deel:
- Jongeren Actieve Werkers Ephraimzegen (JAWE).
- Stichting Letitia Vriesde Sportpromotie Suriname.
- Sangh Parivar Suriname.
- Vereniging Herdenking Javaanse Immigratie (VHJI)/
   Sana Budaya Dance Company (SBDC).
- S.V. Quano Boys.
- Buurtorganisatie Ramgoelam (BOR).
- NAKS Wan Rutu.
- RUMAS.
- Taekwondo vereniging Yellow Birds.
- Vrouwen Vereniging Overtoom.
- Youth Advocay Movement (YAM).





Een paar organisaties moesten helaas de weekenden missen vanwege werk of persoonlijke redenen. Voor hun wordt er nog een inhaalsessie georganiseerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten