donderdag 7 november 2013

Democratiemaand 2013: Kort en Krachtig, tegen Corruptie

Het is November, alweer tijd voor de zesde editie van de Democratiemaand.

We vroegen ons af: wat zien wij om ons heen? Wat houdt de gemoederen bezig? Het antwoord was snel gevonden: brandweeruitrustingen, vergunningen, aanbestedingen, bruggen, schoolmaaltijden, en nog zoveel meer. Wat zij met elkaar gemeen hebben is dat op een of meerdere momenten het woord “corruptie” valt.

Iedereen roept dan van alles. Maar wat is corruptie nu eigenlijk? Welke vormen kan het aannemen? Waarom is het ene land er gevoeliger voor dan een ander? Wat zijn de oorzaken, en wat de gevolgen? Wat kunnen we ertegen doen? En: draagt u ook bij aan het in stand houden van corruptie? Bent u misschien zelf corrupt zonder het te weten?

In de afgelopen jaren heeft Projekta een aantal sessies ontwikkeld om mensen bewust te maken van de verschillende aspecten van corruptie. Tijdens deze Democratiemaand delen wij die kennis graag met het publiek. Wij nodigen u daarom uit deel te nemen aan onze awareness sessies:

Sessie 1. Corruptie: Basisbegrippen en Vormen
(Corruptie definieren en verschillende verschijningsvormen van corruptie onderscheiden)

Woensdag 13 november, 18.00- 20.30u
Sessie 2. Oorzaken en Gevolgen van Corruptie
(samen analyses maken om door te dringen tot de kernoorzaken van corruptie- en de maatschappelijke gevolgen te overzien)

Vrijdag 15 november, 18.00-20.30u
Sessie 3: Risicofactoren binnen organisaties & belangenverstrengeling
(conflict of interest- wellicht de meest voorkomende, en minst begrepen vorm van corruptie in Suriname)
Woensdag 20 november, 18.00-20.00u

Plaats: Corporate House, H.D. Benjaminstraat 79 (tegenover KKF ingang)

De sessies geven u meer inzicht in het verschijnsel corruptie - zodat u beter geïnformeerd de discussie kunt voeren met uw medeburgers, en beter in staat bent om corruptie te herkennen, en er tegen te strijden (hopen we).

Er is plek voor maximaal 25 personen per sessie - vooraf registreren is dus aan te bevelen. De sessies zijn kosteloos. (Maar drankjes en snacks tegen een geringe vergoeding).

Voor meer informatie, en registratie: projekta@sr.net  of via telefoonnummers 439924/ 439925 (ma-vr, 8.00-15.00 uur).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten