maandag 16 maart 2015

Filmdag Sophia's Lust- naar een jongerenactieplan

Vorig jaar werkten we aan het Community Actieplan voor Jongeren van Moengo. Dit jaar hopen we dit te doen met en voor de jongeren van Sophia’s Lust. Het wordt een grote uitdaging, want het is nu al duidelijk dat er voor jongeren van Sophia’s Lust veel minder activiteiten zijn dan voor jongeren in Moengo. Bovendien zijn er in Sophia’s Lust ook niet veel organisaties actief. Niet voor jongeren, maar ook niet op ander vlak. Maar dat betekent voor ons alleen dat we onze strategie en werkwijze zullen moeten aanpassen aan de omstandigheden-zoals we altijd doen.


Om de buurt kennis te laten maken met ons, en om het gesprek met jongeren en met de volwassenen te starten, organiseerden we afgelopen donderdag een filmdag. Vanaf 5 uur kregen we meer dan dertig jongeren op bezoek in de zaal van de Gemeente God’s Rivier. Samen keken we naar “Wan Lobi Tori”, de HIV Edutainment film die Projekta in 2004 maakte. Erna spraken we met de jongeren- en zo kwamen we te weten dat er heel weinig te doen valt in Sophia’s Lust. En als je geen eigen vervoer hebt, dan zit je al gauw gevangen na zes uur smiddags; je kunt niet op bijvoorbeeld muziekles in de stad, omdat er dan geen bussen meer rijden. 


Wat zij het liefst zouden willen? Een zwembad!


De volwassenen kwamen om half acht binnenlopen, om te kijken naar Kettingreactie, een verfilmd theaterstuk uit 2008.  “Ik ken het!” zeiden een paar mensen, en ze hadden gelijk. In 2008 speelden we Kettingreactie inderdaad “live” op het schoolerf van OS Sophia’s Lust. “Misschien moet de vrouwenorganisatie van Sophia’s Lust weer geactiveerd worden”, zei een van de bezoeksters. Dat zou mooi zijn! Want alleen met actieve gemeenschapsorganisaties kunnen buurten als Sophia’s Lust hun belangen en die van hun jongeren beter beschermen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten