maandag 16 maart 2015

Start Training Basis Evenement Planning

Meer dan 60 personen gaven zich op voor de korte training “Basis Evenement Planning”, één van de vele activiteiten binnen het ABCS programma. Veel meer dan waar we op hadden gerekend (maar we klagen niet, integendeel!), dus moesten we een selectie maken.
We keken daarbij naar het type organisatie, maar ook naar de activiteit waar zij aan wilden werken, en in hoeverre die past binnen het doel van het ABCS programma: dat meer mensen hun recht op cultuur en sport kunnen beleven.
 38 personen, van 30 organisaties werden uitgenodigd voor de training. Niet alleen uit Paramaribo zijn er deelnemers, maar ook uit  Moengo, Nickerie en Klaaskreek.

 Een grote diversiteit van organisaties zit aan bij de training- van sportorganisaties als de Wielren Unie en  Capoeira Mestiҫagem Suriname ;  culturele organisaties als Naks (verschillende afdelingen) en de Schrijversgroep 77,  tot religieuze organisaties, het Nationaal Jeugd Parlement, buurtorganisaties, jongerenorganisaties- allemaal organisaties die beter hun publieke activiteiten willen organiseren.

De training duurt nog (minimaal) 4 dagen.
Voor mensen en organisaties die deze keer buiten de boot zijn gevallen: we doen het weer later in het jaar (of begin volgend jaar).
 


Het ABCS programma heeft als doel het vergroten van de beleving van het recht op sport en cultuur. Het programma wordt uitgevoerd door PROJEKTA i.s.m. de Nederlandse Ambassade te Paramaribo en ISA (International Sports Alliance).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten