dinsdag 14 juli 2015

Laatste loodjes potentiële aanvragers grant Alcoa Foundation

Monique Pool (GHFS), Jake Pinas (SRK),
Consuella Overloon (Women in Business),
Usha Satnarain (GHFS) en Georgette Eendracht (AF)
Gisteren vonden vonden de laatste besprekingen plaats tussen de medewerkers van Community Relations van Suralco, PROJEKTA en de potentiële ontvangers van een grant bij de internationale Alcoa Foundation. In de indrukwekkende setting van het Corner House aan de Waterkant werden de projectcoördinatoren voorzien van tips over hoe zij de (beoogde) resultaten van hun project zo goed mogelijk kunnen communiceren naar de gemeenschap.

Naast de traditionele media, zoals kranten en televisie, zijn alle aanvragers van plan om via social media zoveel mogelijk informatie over hun projecten te delen met hun doelgroep en met het algemeen publiek. PROJEKTA kijkt er naar uit alle interessante updates te lezen over de projecten van onder andere het CELOS, Green Heritage Fund Suriname en het Surinaamse Rode Kruis (klik hier voor meer informatie over hun project). Eerst volgen er echter nog twee drukke weken van afronding van de projectaanvraag. De deadline van indiening is 31 juli aanstaande.

Samenwerking Alcoa Foundation 
en PROJEKTA
In februari riep de Alcoa Foundation organisaties op om projectideeën in te dienen bij PROJEKTA. Normaal gesproken worden projectvoorstellen rechtstreeks ingediend bij de afdeling Community Relations van Suralco. Zij ontvingen echter vaak projectvoorstellen die niet aan de voorwaarden van de Alcoa Foundation voldoen, waardoor organisaties en gemeenschappen in de gebieden waar Suralco werkt, vaak onvoldoende gebruik konden maken van de mogelijkheid om projecten financieel te laten ondersteunen. PROJEKTA is vanwege haar ruime kennis en ervaring met het werken met gemeenschapsorganisaties en het uitvoeren van soortgelijke programma’s, door de Alcoa Foundation gevraagd om de potentiële aanvragers te trainen en begeleiden in het proces van projectaanvraag, -uitvoer en –rapportage.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten