donderdag 2 juli 2015

Langatabiki: hier zijn we

Charissa Berrenstein van PROJEKTA in overleg 
met de medewerkers van het radiostation
Radiostation "A Ja U De" (Paramaccaans voor “Hier zijn we”) maakte in 2013 een herstart. Met behulp van de Alcoa Foundation konden ze professionele apparatuur aanschaffen en trainingen volgen, waardoor zij nu het eiland en de omringende dorpen van muziek en voorlichting kunnen voorzien.

Voorheen waren de bewoners van Langatabiki afgesloten van het nieuws uit de stad en de rest van het land. Tegenwoordig worden er via "Radio A Ja U De" naast muziek en lokale berichten, ook programma’s van Radio Apintie en Koyeba uitgezonden. Op deze manier blijft de gemeenschap op de hoogte van het wel en wee op Langatabiki, maar ook ook van het nationale nieuws.

PROJEKTA ging vorige week op bezoek om te kijken hoe het met het radiostation gaat. Dit doen wij in het kader van het begeleidings- en capaciteitsversterkingsprogramma in opdracht van de Alcoa Foundation. We hebben veel meningen en ideeën gehoord van de bewoners en betrokkenen. PROJEKTA zal samen met de medewerkers van het radiostation werken aan het optimaliseren van de dienstverlening en het voorzien in de wensen van de Paramaccaanse gemeenschap.

Overhandiging van een cd met het kinderprogramma “10 voor lezen”, welke 
geschonken is door Stichting Projecten Christelijk Onderwijs Suriname 
De studio van radiostation A Ja U De op Langatabiki
Adam Ceder aan het werk in de studio

Geen opmerkingen:

Een reactie posten