woensdag 6 april 2016

Internationale Dag van Sport voor Ontwikkeling en Vrede

Vanwege het bereik, de ongeëvenaarde populariteit en de potentiële basis die het vormt voor positieve waardenoverdracht, is sport een belangrijk middel om bij te dragen aan de doelen van de Verenigde Naties (VN) op het gebied van ontwikkeling en vrede. Om meer bewustzijn te creëren voor de mogelijkheden die sport biedt, heeft de VN 6 april uitgeroepen tot Internationale Dag van Sport voor Ontwikkeling en Vrede.

Het uitroepen van deze internationale dag betekent groeiende erkenning door de VN van de positieve invloed die sport kan hebben op sociale en economische ontwikkeling en mensenrechten.
Ban Ki-moon, Secretaris-Generaal van de VN zegt hierover: “Sport has become a world language, a common denominator that breaks down all the walls, all the barriers. It is a worldwide industry whose practices can have widespread impact. Most of all, it is a powerful tool for progress and for development”.

Het VN-orgaan ‘Sport voor ontwikkeling en vrede’ heeft de campagne "Let's play for Sustainable Development Goals" gelanceerd. Dit filmpje laat zien hoe kinderen wereldwijd zich inzetten voor Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s).

Klik op de volgende links om meer te lezen over de activiteiten die PROJEKTA onderneemt binnen het sport en cultuur voor ontwikkelingsprogramma genaamd ‘Actieve burgers door cultuur en sport (ABCS). Het ABCS-programma heeft als doel het vergroten van de beleving van het recht op sport en cultuur. Het programma wordt uitgevoerd door PROJEKTA i.s.m. de Nederlandse Ambassade te Paramaribo en ISA (International Sports Alliance).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten