donderdag 17 november 2011

Discussie: Goudzoekers, lokale gemeenschap, IAMGOLD

Uitnodiging Openbare discussie

Met veel genoegen nodigen wij u uit voor de eerste openbare discussie van Democratiemaand 2011:

Dialoog met lokale gemeenschappen en goudzoekers.
     Linking people and profit: De case van IAMGOLD

In hetzelfde gebied waar de Rosebelmijn door Rosebel Gold Mines (nu IAMGOLD) werd opgezet waren er woongemeenschappen, en werkten reeds traditionele goudzoekers. Het opbouwen en onderhouden van een dialoog met de lokale bevolking en de kleinschalige goudzoekers is een lang en weerbarstig proces geweest. Hoe is de communicatie en dialoog tussen IAMGOLD, de lokale bevolking en de kleine goudzoekers verlopen? Welke lessen kunnen hieruit geleerd worden voor de ordening van de goudsector?

Drs. Jerry Finisie heeft Public Administration gestudeerd aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Hij is vanaf het begin betrokken bij de Community Relations van  IAMGOLD en heeft de dialoogprocessen van het bedrijf met de lokale gemeenschappen en andere stakeholders helpen ontwikkelen. Hij is thans Afdelingshoofd van de Community Relations Department van Iamgold-Rosebel Gold Mines N.V.

Deze discussie is onderdeel van de lezingencyclus “Dialoog voor Democratie”, een activiteit binnen Democratiemaand 2011. De Democratiemaand, een initiatief van Projekta, wordt vanaf 2008 jaarlijks in de maand november gehouden. Tijdens deze periode wordt speciale aandacht gevraagd voor de staat van de democratie in Suriname. De vierde editie van de Democratiemaand staat voor Projekta in het teken van Dialoog. Dialoog wordt universeel gezien als het middel bij uitstek om de verschillen van inzicht en standpunten die ten grondslag liggen aan conflicten bespreekbaar te maken, en op te lossen. Democratie, als systeem voor ‘s lands bestuur, is in feite niets anders dan een raamwerk voor georganiseerde en continue dialoog.

Inleider:               Jerry Finisie, Community Manager van IAMGOLD
Datum:                vrijdag 18 november, 2011
Tijd:                       19.00 u
Lokatie:                Conferentiezaal Conservation International Suriname,
                              Kromme Elleboogstraat 20

Toegang vrij, gratis, het kost niets.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten