woensdag 30 november 2011

afsluiting Democratiemaand 2011: Klimaatfinanciering, dialoog vereist

De
Afsluiting van Democratiemaand 2011

Wordt geopend met de openbare discussie:

Klimaatfinanciering: dialoog vereist

Door Annette Tjon Sie Fat, directeur van Conservation International Suriname

Datum:          vrijdag 2 december, 2011
Tijd:                19.00 u – 22.00u
Locatie:          Conferentiezaal Conservation International Suriname, Kromme Elleboogstraat 20

In deze vierde en laatste discussie in de cyclus “Dialoog & Democratie”, vertelt Annette Tjon Sie Fat over de dialoogprocessen voor klimaatfinanciering op het internationale en nationale niveau, met name het zgn. RPP en REDD+ proces. Suriname maakt kans om het behoud van haar bossen als inkomstenbron in te zetten, maar kan dat zomaar? Aan welke processen, afspraken en voorwaarden moeten wij ons dan houden, met wie moet er gepraat worden en hoe?

Annette Tjon Sie Fat, M.A., is thans Executive Director van Conservation International Suriname. Als programma manager van het UNIFEM programma Women and Sustainable Human Development in Suriname (1998 – 2002) heeft zij aan de wieg gestaan van de introductie van de sustainable livelihoods approach in Suriname. Ze studeerde Participation, Development and Social Change aan het Institute of Development Studies (IDS) van de University of Sussex in Groot-BrittaniĆ«.

Na de inleiding en discussie over dialoog rondom klimaatfinanciering, gaat Projekta zelf met het publiek in dialoog over deze Democratiemaand. Wij doen kort verslag van het verloop van de maand: onze successen, maar ook zaken die niet zijn verlopen zoals gepland. Wij hopen ook van u te horen wat wij anders kunnen en/of moeten doen volgend jaar.

Tenslotte vindt op deze afsluiting de presentatie plaats van de 3e editie van de “State of our Democracy” nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief wordt jaarlijks de ‘temperatuur’ van de Surinaamse democratie gemeten, met behulp van data en inzichten van nationale en internationale sleutelpersonen en/of organisaties. De avond wordt afgesloten met een informeel samenzijn.

de toegang is VRIJ!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten