dinsdag 27 maart 2012

Let op: Woensdag 28 maart . Laatste discussie MvdV: Huiselijk Geweld.

Het was en is inspirerend, maar toch, helaas...de Maart van de Vrouw is bijna ten einde. Voor wie dacht dat de laatste discussie op donderdag 29 maart was: wij hebben ons vergist! Het is woensdag 28 maart om 7 uur savonds.

Projekta houdt op woensdag 28 maart in Conferentiezaal Lalla Rookh de laatste openbare discussie voor de Maart van de Vrouw 2012. De sprekers zijn Inez Huijzen-Sedney (Wnd. Directeur van Justitie & Politie), Lita Tromp (Stichting Stop Geweld Tegen Vrouwen) en Carla Bakboord (Women’s Rights Centre). Na de discussie, is er een terugblik op de activiteiten van de maand, en presenteert Projekta de ‘Maart van de Vrouw Nieuwsbrief 2012’.

Aanpak huiselijk geweld: meer dan een wet
Met:
Inez Huijzen-Sedney (Wnd. Directeur Justitie & Politie), Lita Tromp (Stg. Stop Geweld tegen Vrouwen), en Carla Bakboord, specialist in gender & huiselijk geweld
 Datum/tijd: woensdag 28 maart 2012, 19.00u
Locatie:        Lalla Rookh Conference Center, Lalla Rookhweg 54
De nieuwe wet Huiselijk Geweld is al enige tijd aangenomen en wordt deze maand volledig operationeel gemaakt. In deze vierde en laatste openbare discussie van de maand, zal de Wnd. Directeur van het Ministerie van Justitie & Politie zal dit proces en de wet zelf beschrijven. Daarna zal Lita Tromp vanuit de praktijkervaring van de Stichting Stop Geweld aangeven welke andere voorwaarden nodig zijn om huiselijk geweld te bestrijden. Carla Bakboord van het Women’s Rights Centre, één van de instrumentele NGO’s bij de totstandkoming van de wet, zal een eerste reactie geven op de inleidingen.
Dit is de laatste openbare discussie van de maand. Bij de eerdere discussie werden respectievelijk de UN-Suriname samenwerking, de relatie tussen gendergelijkheid en stabiele gezinnen, en het genderbeleid onder de loupe genomen.

not women..
Na deze inleidingen en discussie, zal Projekta een terugblik geven op de activiteiten van deze Maart van de Vrouw, en wordt de “Maart van de Vrouw Nieuwsbrief 2012” aan het publiek gepresenteerd. In deze nieuwsbrief bekijkt Projekta de aanbevelingen van de Comité van het Verdrag voor de Uitbanning van Elke Vorm van Discriminatie tegen Vrouwen (CEDAW), en gaan wij na welke vorderingen Suriname heeft geboekt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten