donderdag 18 november 2010

5e discussie:"Accountability en de Private Sector"

UITNODIGING

Met veel genoegen nodigen wij u uit voor de vijfde discussie in de Democratiemaandcyclus “Accountability en Democratie”:


"Rekenschap en de Private Sector ”

Inleiders:         Satcha Jabbar en Rahied Doekhie 
Datum:            donderdag 18 november 2010
Tijd:                 19.30 – 21.00 uur (inloop van 19.15 tot 19.30 uur)
Plaats:                         Leaders Group Conference Room, H.D. Benjaminstraat 20 (Killit gebouw)

Zowel internationaal als nationaal wordt steeds meer transparantie van organisaties geëist; of het nu gaat om overheidsorganisaties, vakbonden, universiteiten of bedrijven. Transparantie en Rekenschap zijn met elkaar verbonden begrippen die elkaar wederzijds versterken. Zonder transparantie is er geen rekenschap mogelijk, en rekenschap zonder transparantie heeft geen waarde. Het bestaan van beide voorwaarden draagt bij aan een effectief, efficiënt en rechtvaardig beheer in de openbare en particuliere instellingen.

Het succes en de overleving van de private sector is echter sterk afhankelijk van haar vermogen winst te maken door aan behoeften van de consumenten te voldoen. De vraag rijst nu aan wie de private sector rekenschap is verschuldigd. Haar aandeelhouders? Haar portemonnee? Laten de structuren binnen de Private Sector rekenschap toe of vormen zij juist een belemmering? Is ethisch ondernemen in Suriname een utopie of al werkelijkheid (aan het worden)?

De discussie Rekenschap en private sector begint met Satcha Jabbar van het Institute for Public Finance, die zich zal verdiepen in de drie –eenheid van people – planet – profit; de wijze waarop verantwoord ondernemerschap (meer) ingang kan vinden in Suriname. Vervolgens vertelt Rahied Doekhie van de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA) wat er al gebeurt, en welke obstakels ondernemers tegenkomen.

Deze discussie is onderdeel van de cyclus “Democratie en Accountability”, een activiteit binnen de Democratiemaand 2010.” De democratiemaand is een initiatief van Projekta, welke vanaf 2008 jaarlijks in de maand november wordt gehouden. Jaarlijks wordt in deze maand de aandacht gevraagd voor de staat van de Democratie in Suriname. Elk jaar wordt een van de pijlers van de Democratie nader belicht. In 2010 is gekozen voor het thema “Rekenschap” (Accountability).


De lezing is vrij toegankelijk voor een ieder, zonder voorafgaande registratie.

(Routebeschrijving: de Leaders Group Conference Room, is gevestigd in het  Killit Gebouw, aan de kant van de H.D. Benjaminstraat ten noorden van de Dr. Sophie Redmondstraat)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten