zaterdag 26 november 2011

3e openbare discussie: Is democratie wel mogelijk in Suriname?

Een dialoog over de staatsstructuur en democratie in Suriname


De democratie begon in de Griekse Agora, een marktplaats waar men met elkaar discussieerde over wat nu de meest geĆ«igende staatsvorm kon zijn voor een volk dat zelf ook wel wat te vertellen wilde hebben. Uit die discussie werd het idee van Democratie geboren.  Dit idee ligt ten grondslag aan de wijze waarop we ons land hebben ingericht en besturen: onze Staatsstructuur.
Maar werkt die structuur wel; is het bevorderlijk voor de democratie? In een interactieve setting zal de inleider ingaan op de verschillende zorgpunten in onze huidige staatsstructuur die de democratie kunnen bedreigen: een dialoog over de staatsstructuur en democratie in Suriname. De centrale vraag hierbij is: “Dient onze huidige staatsstructuur onze democratie?”
Leo Klinkers is directeur van Klinkers & Hovens Public Policy Consultants en directeur van het Bestuurskundig Adviesbureau Fayalobi. Hij is al dertig jaar actief in het analyseren van staatsstructuren en het ontwerpen van bestuursmodellen, zoals de zogeheten ‘methode-Klinkers’. Hij heeft de huidige staatsstructuur van Suriname in kaart gebracht en zal het overzicht daarvan gebruiken als input voor de discussie.
                         Inleider:               Leo Klinkers, Bestuurskundig adviseur
Datum:                dinsdag 29 november, 2011
Tijd:                     19.00 u
Locatie:                Conferentiezaal Conservation International Suriname,
                            Kromme Elleboogstraat 20
De toegang is vrij;maar het aantal plaatsen is beperkt!
meer info: projekta@sr.net

Deze discussie is onderdeel van de lezingencyclus “Dialoog voor Democratie”, een activiteit binnen Democratiemaand 2011. De Democratiemaand, een initiatief van Projekta, wordt vanaf 2008 jaarlijks in de maand november gehouden. Tijdens deze periode wordt speciale aandacht gevraagd voor de staat van de democratie in Suriname. De vierde editie van de Democratiemaand staat voor Projekta in het teken van Dialoog. Dialoog wordt universeel gezien als het middel bij uitstek om de verschillen van inzicht en standpunten die ten grondslag liggen aan conflicten bespreekbaar te maken, en op te lossen. Democratie, als systeem voor ‘s lands bestuur, is in feite niets anders dan een raamwerk voor georganiseerde en continue dialoog.

1 opmerking:

  1. dit was een prachtig discussie...
    Zou ik de rapportage van de avond in pdf kunnen krijgen vn jullie?

    BeantwoordenVerwijderen