maandag 9 november 2015

Lancering Kennisbank voor Beleidsmakers

Op woensdag 4 november lanceerde het Burgerinitiatief voor Participatie en Goed Bestuur tijdens de opening van Democratiemaand 2015 de virtuele Kennisbank voor Beleidsmakers (en anderen).
Deze digitale database heeft het Burgerinitiatief opgezet om beleidsmakers op een laagdrempelige manier toegang te verschaffen tot essentiele documentatie. Hierbij kunt u denken aan conventies, verdragen, internationale en ook nationale rapporten.

Er zijn op dit moment meer dan vijftien verschillende thema’s, waaronder gezondheid, kinderrechten, gender en milieu. De informatie is naar thema geordend in mappen. In de mappen treft u diverse documenten aan van welke de thematische werkgroepen van het Burgerinitiatief voor Participatie en Goed Bestuur hebben aangegeven dat zij onmisbaar zijn voor dit onderwerp.

Tevens is er een Excel-document met daarin de inhoudsopgave van de Kennisbank. Door daarbinnen de zoekfunctie te gebruiken, zult u uw zoektocht door de Kennisbank vergemakkelijken.

De Kennisbank is voor een ieder toegankelijk, gewoon door te klikken op de link.
Wij staan ook zeker open voor al uw tips. Ziet u dat er binnen een bepaald thema een belangrijk document ontbreekt, geeft u dan a.u.b. de titel aan ons door. Wij kunnen vervolgens uitzoeken of dit document openbaar is en het in de Kennisbank plaatsen. Ook als u een thema mist en beschikt over bronnen en/of de titels van bronnen, is deze informatie van harte welkom.
Met andere woorden: de Kennisbank voor Beleidsmakers is een “work in progress”.

Via projekta@sr.net kunt u zich ook aanmelden voor mailalerts. Om de zoveel tijd (zonder vooraf vastgestelde regelmaat) krijgt u een bericht over welke nieuwe bestanden er zijn toegevoegd aan de Kennisbank. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten