dinsdag 9 december 2014

Weet wat je Zegt: Corruptie Awareness training voor politieke partijen

Dat we een corruptieprobleem hebben in Suriname is geen nieuws.
Wel nieuws is misschien dat velen, ook binnen de politieke partijen, niet weten wat corruptie nu precies is. Wat is de definitie? Welke vormen zijn er allemaal? Wat zijn de oorzaken en gevolgen? Wat kun je ertegen doen? Men denkt vaak dat alleen als er grof geld onder de tafel wordt geschoven voor gunsten en diensten, er sprake is van corruptie. En dat is precies het grote corruptieprobleem in ons land.

In de afgelopen jaren heeft PROJEKTA verschillende trainingen in corruptie awareness en preventie verzorgd. Voor de overheid, de media, civil society en burgers. En het bleek steeds weer: men weet de helft niet van wat corruptie is, doet en vernietigt.

Nu de verkiezingspodia beklommen worden, zullen wij ongetwijfeld heel veel en vaak horen spreken over aanpak van corruptie. Weet wat je zegt op een podium – breid je kennis uit, kom beslagen ten ijs. PROJEKTA wil bijdragen aan de algemene kennis van politieke partijen over de preventie en bestrijding van corruptie, in de hoop dat corruptiepreventie (daarmee) daadwerkelijk een prioriteit wordt voor toekomstige beleidsmakers.


Gratis sessies
Wij bieden gratis sessies aan voor politieke partijen. Wat wij bieden is (per partij) een eenmalige sessie van 4 uren, waarin de basisbegrippen en kaders worden behandeld.
De sessie is kosteloos. U zorgt voor:
· een groep deelnemers van minimaal 25 en maximaal 100 personen.
· een geschikte ruimte (evt. met geluidsversterking bij grote groepen)
· trainingsmateriaal (pen, papier, flapover, beamer en laptop)
· kopieën
· eventueel consumptie voor de deelnemers

De sessies kunnen worden aangevraagd voor de periode medio januari medio maart 2015
Verzoeken moeten wel uiterlijk vrijdag 9 januari 2014 bij ons binnen zijn. 
De datum bepalen wij in overleg met u. We verzorgen maximaal 8 sessies, dus hoe eerder uw aanvraag binnen is, hoe beter.
Waar gaan we het over hebben?
Een complete training in corruptie awareness duurt minimaal 5 dagen. Een sessie van 4 uren betekent dat we keuzes moeten maken. In de sessie behandelen we:
· basisbegrippen van corruptie
· vormen van corruptie
· oorzaken en gevolgen van corruptie
· risicofactoren binnen de overheid

Indien u na deze sessie nog dieper wilt ingaan op de materie, dan bespreken wij graag de mogelijkheden met u. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten